Black & White – nowe płyty indukcyjne Freggia
1 Październik 2018Black & White – nowe płyty indukcyjne Freggia
Tylko 30 metrów szerokości i dwa palniki. Marka Freggia łączy najbardziej zaawansowaną oraz skuteczną technologię grzania indukcyjnego z eleganckim, kompaktowym urządzeniem, które pomoże efektywnie zagospodarować przestrzeń roboczą, nawet w najmniejszej kuchni.
Dwupalnikowa płyta indukcyjna HCFI32 z linii Compatto to nowość w ofercie marki Freggia. Urządzenie dostępne w dwóch kolorach – białym i czarnym wyróżnia się nowoczesnym wzornictwem i eleganckim, fazowanym frontem.
Płyta wyposażona jest w szereg nowoczesnych technologii, ułatwiających codzienne przyrządzanie posiłków. Dzięki funkcji automatycznego określania średnicy naczyń, korzystanie z niej jest niezwykle intuicyjne. Z powodzeniem można na niej stosować naczynia o mniejszym rozmiarze niż strefa grzewcza, co jest niezwykle przydatne w kuchni o ograniczonych przestrzeniach roboczych.
Kolejnym udogodnieniem, jest funkcja "Booster", która pozwala zwiększyć moc strefy gotowania o 50% i tym samym zaoszczędzić sporo czasu, przygotowując swoje ulubione dania w znacznie krótszym czasie. Płyta posiada również timer z opcją automatycznego wyłączania, który zakończy pracę strefy grzewczej po tym, jak upłynie zaprogramowany przez nas czas gotowania.
We wszystkich płytach indukcyjnych Freggia zastosowano szereg rozwiązań, dzięki którym korzystanie z urządzeń jest bezpieczne dla całej rodziny. Ochrona przez przypadkowymi naciskami zapobiega niekontrolowanemu włączeniu się powierzchni, np. przez dzieci. Natomiast zabezpieczenie przed przelaniem wyłącza powierzchnię grzewczą i blokuje ją w przypadku wykipienia potrawy. Niezwykle funkcjonalny jest również wskaźnik ciepła resztkowego, który ostrzega o wysokiej temperaturze strefy grzewczej oraz funkcja automatycznego wyłączania płyty, aktywująca się w momencie, gdy urządzenie zostało pozostawione bez nadzoru przez dłuższy czas.
Płyta indukcyjna HCFI32
Szerokość 30 cm
Dwa kolory – czarny i biały
Intuicyjne sterowanie dotykowe
Funkcja Booster
Automatyczne wykrywanie średnicy naczyń
Pozostałe artykuły
-
1 Październik 2018 Jak wybrać pralkę, która spełni nasze oczekiwania?
Ładowana od góry czy od frontu? Jakie powinna mieć parametry i funkcje? Przed zakupem pralki zastanówmy się, jakie urządzenie spełni nasze oczekiwania i maksymalnie odciąży nas od domowych obowiązków. Oto kilka elementów, na które warto zwrócić uwagę, kupując nową pralkę.
-
1 Październik 2018 Nowe życie kuchennego okapu
Okap kuchenny jest szczególnie narażony na zanieczyszczenie. To w nim gromadzą się wszystkie opary tłuszczu unoszące się znad kuchenki, a także kurz, które mogą wpływać na jego mniej efektywne działanie.
-
1 Październik 2018 Idealnie czysty piekarnik
Resztki zaschniętego jedzenia czy tłuszcz osadzający się na ścianach i drabinkach piekarnika może skutkować nie tylko wydobywaniem się duszącego dymu i gorszą jakością przyrządzanych potraw, ale także jego szybszą eksploatacją. O czystość piekarnika powinniśmy dbać regularnie, w czym pomaga np. system katalitycznego czyszczenia. Jeżeli nasze urządzenia go nie posiada, pamiętajmy, aby kilka razy w roku starannie je wyczyścić.
-
1 Październik 2018 Jak zadbać o sprzęt AGD w kuchni
Utrzymanie w idealnej czystości wszystkich urządzeń, które posiadamy w kuchni, nie należy do najłatwiejszych zadań. Jednak regularne porządki wpłyną nie tylko na jakość przechowywanych czy przyrządzanych potraw, ale pozwolą także zaoszczędzić na ewentualnych naprawach i dłużej korzystać ze sprzętu.
-
17 Październik 2017 5 powodów, dla których warto mieć w domu zmywarkę
Zmywarka to coraz bardziej popularne urządzenie w naszych kuchniach – znajduje się już w prawie 30 proc. polskich domów. Wciąż jednak wiele osób zastanawia się, czy warto w nią inwestować. Jak wybrać urządzenie odpowiadające naszym potrzebom i na co zwrócić uwagę, aby stało się niezastąpionym, domowym pomocnikiem?
-
30 Styczeń 2017 5 funkcji piekarnika, na które warto zwrócić uwagę podczas zakupu
Nowoczesne piekarniki oferują wiele funkcji, które pozwolą zaoszczędzić sporo czasu podczas przygotowywania codziennych posiłków oraz wpłyną na ich walory smakowe. Niektóre z nich dostępne są w podstawowych modelach urządzeń, ale często producenci oferują możliwość skonfigurowania swojego idealnego piekarnika i uzupełnienie go o opcje dostępne na specjalne życzenie. Oto 5 funkcji piekarnika, na które warto zwrócić uwagę podczas zakupu.
-
13 Styczeń 2017 Białe AGD w kuchni – plusy i minusy
Uniwersalny, lekki i nowoczesny – biały dominuje we współczesnych wnętrzach, a zabudowa w tym kolorze jest najczęściej wybieraną przy aranżacji nowoczesnych kuchni. Wykorzystanie bieli pomaga stworzyć ponadczasowe przestrzenie, które komponują się z wystrojem całego mieszkania. Coraz modniejszym dodatkiem jest także sprzęt gospodarstwa domowego w tym kolorze. Oto plusy i minusy białego AGD, który po kilkunastu latach w wielkim stylu wraca do polskich kuchni.
-
30 Listopad 2016 4 najważniejsze rzeczy przy wyborze płyty grzewczej
Projektowanie zabudowy kuchennej powinniśmy zacząć od wyboru odpowiedniej płyty grzewczej. O ile jesteśmy w stanie wyobrazić sobie kuchnie bez zmywarki czy piekarnika, to urządzenie do gotowania jest niezbędne. Oto 4 rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę przy wyborze płyty grzewczej.
-
17 Październik 2016 Plusy i minusy czarnego AGD w kuchni
Elegancki, nowoczesny, stylowy – kolor czarny coraz śmielej wkracza do domowych wnętrz, także w formie sprzętów gospodarstwa domowego. I nie chodzi tylko o mikrofalówkę czy ekspres do kawy. Popularnym elementem wystroju w tym kolorze stają się także lodówki, piekarniki, kuchenki czy nawet pralki. Podpowiadamy, jakie są plusy i minusy czarnego AGD w kuchni oraz na co zwrócić uwagę podczas jego wyboru.
-
25 Sierpień 2016 Owoce i warzywa w lodówce – jak najlepiej je przechowywać
Najlepszym miejscem do przechowywania warzyw i owoców jest najniższa półka w lodówce, zazwyczaj wyposażona w specjalne szuflady. Miejsce to nie jest przypadkowe – to właśnie tutaj utrzymuje się najniższa temperatura w całym urządzeniu, sięgająca ok. 2oC, która jest optymalna do przechowywania tego rodzaju produktów. Aby zapewnić magazynowanej żywności jak najlepsze warunki, należy zapewnić jej również stałą temperaturę – częste zmiany mogą przyspieszyć psucie się produktów.