Piekarniki gazowe z termoobiegiem Freggia.

28 Luty 2014

Technologia «gaz z termoobiegiem» – prawdziwe osiągnięcie w dziedzinie urządzeń gazowych. Freggia, jako jedna z pierwszych zaczęła stosować ją w gazowych piekarnikach do zabudowy.

Technologia «gaz z termoobiegiem»  – prawdziwe osiągnięcie w dziedzinie urządzeń gazowych. Freggia, jako jedna z pierwszych zaczęła stosować ją w gazowych piekarnikach do zabudowy. Wewnątrz takiego piekarnika ciepło rozprowadzane jest równomiernie dzięki specjalnemu wentylatorowi, wbudowanemu w tylną ścianę urządzenia. Oznacza to, że może on pracować równocześnie z głównym palnikiem gazowym nie gasząc jego płomienia.
Korzystając z trybu wymuszonej konwekcji można dobrze wypiec tak lasagne jak i deser. Dowolne potrawy można bowiem w tym trybie przygotowywać jednocześnie, umieszczając je na różnych poziomach piekarnika, bez obawy o to, że potrawa znajdująca się na niższym poziomie zostanie przypieczona.
A co również ważne - zapachy nie będą się mieszały!
Możliwości piekarników gazowych Freggia nie ustępują niczym nowoczesnym elektrycznym piekarnikom wielofunkcyjnym, a jednocześnie są znacznie ekonomiczniejsze dzięki wykorzystaniu tańszego gazu zamiast drogiej energii elektrycznej. Ponadto, nie we wszystkich domach, ze starą instalacją elektryczną istnieje możliwość podłączenia piekarnika elektrycznego, tak więc gazowy piekarnik z termoobiegiem Freggia – to długo oczekiwane i bardziej opłacalne rozwiązanie.
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że wszystkie bez wyjątków piekarniki Freggia wyposażone są w tylny panel katalityczny z systemem katalitycznego czyszczenia. Jeśli kiedykolwiek mieliście okazję czyścić piekarnik, to dobrze wiecie, że najtrudniej jest przywrócić czystość w jego tylnej części z powodu utrudnionego dostępu. Co więcej, niektóre modele piekarników wyposażone są również w boczne panele katalityczne – taki piekarnik dba o siebie praktycznie sam, przy minimalnym udziale użytkownika.
Co to takiego katalityczne czyszczenie?
Jest to nowoczesna, wysokowydajna technologia, której istota jest następująca: zanieczyszczenia, które przykleiły się do panelu katalitycznego, poddane wysokiej temperaturze (200°С i więcej) mogą być bardzo łatwo usunięte ze schłodzonej powierzchni piekarnika. Dzięki temu bez trudu utrzymacie piekarnik w czystości.
Warto podkreślić, że panele katalityczne nie wymagają dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych podczas całego okresu eksploatacji piekarnika.
Funkcje gazowego piekarnika z termoobiegiem Freggia:
1. Pieczenie konwencjonalne inicjuje pracę tylko głównego palnika gazowego, położonego w dolnej części piekarnika. Pieczenie może odbywać się tylko na jednym poziomie, ponieważ ciepło w piekarniku w tym trybie rozchodzi się nierównomiernie. (Pomysłowe gospodynie radziły sobie co prawda z tym problemem przestawiając co jakiś czas miejscami potrawę pieczoną na górnym i dolnym poziomie, ale w piekarnikach Freggia nie ma takiej potrzeby, ponieważ można w nich aktywować tryb wymuszonej konwekcji).
W piekarniku Freggia korzystanie z pieczenia konwencjonalnego jest wskazane, jeśli decydujecie się na pieczenie tylko na jednym poziomie. Tryb ten doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw zapiekanych, pieczenia chleba, ciast, ciastek, bez, babek piaskowych, keksów i do pieczenia ogólnie.
2. Gaz z konwekcją – ekskluzywny tryb w piekarnikach Freggia. Nadaje się idealnie do wypiekania mięsa, ryb, drobiu, warzyw, a także kilku potraw na różnych poziomach piekarnika. Przy czym wszystkie potrawy przygotowywane w trybie gazu z konwekcją pieką się równomiernie, nie przypiekają się, a sam proces pieczenia przebiega szybciej i bez mieszania się zapachów.
3. Grill. W zależności od modelu elektryczna lub gazowa grzałka grilla, położona w górnej części piekarnika.Użyj funkcji grilla, jeśli chcesz aby potrawy smakowały, jak upieczone na ognisku – przygotowane w ten sposób produkty będą miały specyficzny aromat, smak i rumiany wygląd. Grillowane mięso jest bardziej soczyste i miękkie. Ponadto, wysoka temperatura, która jest uwalniana przy włączonym trybie grilla może być wykorzystana do pieczenia na blasze.
4. Grill elektryczny z konwekcją – funkcja, dzięki której grillowane potrawy są bardziej soczyste, duże porcje lepiej się przypiekają, a wszystko to dzięki temu, że piekarnik szybciej się nagrzewa i szybciej piecze. Ciepło jest równomierniej rozprowadzane po piekarniku.
5. Praca samego wentylatora. Ten tryb przeznaczony jest do rozmrażania i suszenia produktów. Elementy grzejne w tym trybie są wyłączone. Możesz użyć tej funkcji  do rozmrażania i/lub suszenia żywności przy pomocy jedynie przepływu powietrza, które będzie krążyć przy istniejącej temperaturze. Taki sposób rozmrażania nie zmienia ani smaku, ani wyglądu żywności.
6. Oświetlenie. Funkcja oświetlenia wnętrza piekarnika jest dostępna dzięki żarówce zamontowanej w urządzeniu. Włączone oświetlenie pozwala nam na monitorowanie procesu pieczenia i pozwala na łatwiejsze sprawowanie kontroli nad przygotowywaną potrawą, dzięki temu że możemy skupić się tylko na jej wyglądzie, bez konieczności otwierania drzwi piekarnika. Tym samym do piekarnika nie będzie się dostawało niepotrzebnie chłodne powietrze, co jest bardzo ważne podczas pieczenia ciast drożdżowych i biszkoptów. Potrawy, które wymagają pieczenia będą przygotowywane szybciej przy zamkniętych drzwiach, gdyż wnętrze nie będzie tracić temperatury przy każdorazowym otwieraniu drzwiczek. Xz\2\z
Piekarniki gazowe z termoobiegiem Freggia:
     
OMRB66CH                           OMRB66CO                    OMRB66AN                  OMHE66X
     
      OMMB66W                        OMMB66X                    OMMB66B                        OGMB65X
Powrót do listy artykułów
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka)

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników wykorzystujemy na naszej stronie pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności. Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.

Zgadzam się Przejdź na stronę "Polityka prywatności"